Verbeter je stoelgang met ons Boerenbrood

Brood van De Rode Ajuin .. voedt je lichaam en je ziel. Het boerenbrood van De Rode Ajuin is een mengsel van tapioca, arrowroot, bakbanaanmeel en tijgernotenmeel. Deze ingrediënten ondersteunen je voluit.
Waarom? 
Bakbanaanmeel bestaat maar voor 2.8 gr/100gr uit suikers! Dit is goed nieuws! Een groot deel van koolhydraten (7.8gr/100gr) zijn resistente vezels. Deze toevoer van prebiotica betekenen een feest voor je dikke darm inwoners! 

En zoals je (misschien nog niet) weet .. kalme buik, kalm hoofd! 

Hieronder een stukje extra informatie over de bloem- en meelsoorten 


Tapioca

Tapioca is een zetmeel gemaakt van cassavewortel. Het is een spierwit meel dat bindt. Het is een koolhydraatrijk product dus niet mee overdrijven!

Arrowroot

Arrowroot is een licht gelig meel/bloem. Het is een 100% natuurlijk bindmiddel. Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel. Koop de biologische versie - deze heeft enkel de meest noodzakelijke bewerkingen ondergaan.
Arrowroot bevat 15 % amylose

BAKBANAAN

Meel gemaakt van bakbanaan. Het meel is grijs van kleur en zeer zwaar. Het heeft een enorme honger naar vloeistof - het is (veel) moeilijker werken dan andere melen! Maar ... het is neutraal van smaak, bevat voornamelijk ressistent zetmeel (RS2) - ideaal voor bakken Naast het brood maakt De Rode Ajuin ook een "smashing" cake met frambozen!

TIJGERNOOT

Tijgernoot, chufa of aardamandel is een hard klein knolletje van de knolcepyrus. Het meel van deze knolletjes is rijk aan resistent meel, rijk aan eiwitten en rijk aan omega 9. Plus je kan er een smakelijk melk van maken Horchata genaamd!

Boerenbrood - Je eerste stap naar een gezond(er) leven

Bestel het hier

Geef een reactie