Once upon a time

Het was een regenachtige,  grijze dag, midden januari 2017, toen ik – Stephanie/Stef Machiels – eigenaar van een lingeriewinkel, liggend op het natte zand naast een golfbreker, verlamd van de pijn, mijn leven en het roer omgooide. De opbouw naar die plotse verandering is een 5 jarig pad geweest. De realiteit bestond in drie passen vooruit en 8 achteruit. Ik was verdoofd door allerlei levensaspecten maar met een natte poep en een dikke knie kwam alles knarsend tot een “STOP”.

Deze “STOP” stond en staat nog steeds in teken van voedsel en mijn drang mijn medemens te helpen. Ik gedij namelijk op het vergaren van informatie, kennis, studie. Het delen van deze informatie naar u, mijn klanten, is en blijft mijn Number One prioriteit.

De schoonheid van het leven, ons lichaam, de biochemie van ons lichaam, de samenhang tussen lichaam en geest – ik had over deze thema’s nog nooit nagedacht, laat staan er bij stil gestaan. Door zelf-inspectie, retrospectie, introspectie en modificatie ben ik stap per stap van mijn plekje op het natte zand tot een mooi plekje onder de zon geklommen. Een plekje onder de zon – jouw eigen zon – verdient namelijk iedereen. Voedsel , eten en nutritie zijn mijn speerpunten. Voeding onder de vorm van macronutriënten en micronutriënten zijn mijn richtsnoeren.

Is dit een pad voor ieder? Neen, natuurlijk niet. Ik ben een sterke aanhanger van wat men noemt “customer intimacy”. Intimiteit want dit is een langzaam proces. Ik neem u bij de hand. Samen stippelen we een pad uit aangepast aan uw tempo, aan uw leven, aan uw relevante kwesties. Ik reik u instrumenten, tips en kunstjes aan om beetje bij beetje je voeding aan te passen. De meerwaarde ligt in de lengte van het proces. De lengte van proces geeft vrijheid en biedt meer kansen. Je lichaam herontdekken, je eten herontdekken en dit op een diepgaand niveau!

De eerste fase noem ik de fase van “Adjustment and Adaptation”. Hierbij worden de basisbeginselen vastgelegd. Dit is een wegenkaart, je basis innerlijk kompas in voedsel.

Fase twee noem ik de “Modification”. Hierbij worden de eerste grote veranderingen een levenswijze. De voor- en nadelen van voedsel, voedselgroepen, voedselsoorten komen naar boven.

Fase drie noem ik “Accomdation”. Uw pad is gekend, uw levenswetten gekend, uw patroon hertekend. Nu is het aan u om te vliegen op eigen kracht.

Bent u die ambitieuze ondernemer – die gezondheid en voedsel een relevante kwestie vindt? Is de interesse in uw lichaam en geest zo groot dat u nu stappen vooruit wil nemen? Bent u die gedreven persoon die gelooft in het zelfhelend aspect van “U”.

Bent u die ambitieuze ondernemer – die nog niet helemaal zeker is van het te volgen pad? Ik organiseer maandelijks, in kleine groepen, kennismakingsmomenten. Er zijn workshops; “Eten met Stef”, “Proeven met Stef” en “Ademen met Stef”, er zijn infomomenten “Spreken met Stef”. Gelieve mijn agenda even na te kijken voor meer info! Schrijf je in en leer me kennen.

Geef een reactie