Bulkdrinken

"Ariston men hydor" = Het beste van alles is water

Ik val met de deur in huis! Bulkdrinken is in één keer een grotere hoeveelheid water drinken totdat je geen dorst meer hebt. Ik hoor je al denken “Waaaaat? “

Waarom  je dag beginnen met bulkdrinken? 
’s Nachts slaap je niet alleen (reset van de hersenen) maar zweet je ook enorm veel. Je lichaam, meer bepaald de lever en de nieren, werken zich te pletter (reset van het lichaam). Door die nachtelijke werkbuien van de lever en de nieren moet je urineren (allemaal afvalstoffen) in de ochtend.

Kort door de bocht, je lichaam is een droog abrikoosje in de ochtend. Je lichaam heeft nood om alle waterverliezen terug aan te vullen.  

Met bulkdrinken vul je ineens een grote hoeveelheid water aan in je lichaam. Dit vraagt minder energie om te verwerken en je lichaam kan het beter verdelen naar alle delen van je lichaam. Er is overvloed dus iedereen krijgt zijn deeltje.  Kijk naar het dierenrijk, dieren drinken tot ze verzadigd zijn. Kan je je de voordelen inbeelden indien je dit drie keer per dag doet? 

Water is onontbeerlijk voor alle menselijke activiteiten. “Zonder water is geen leven mogelijk” luidt artikel 1 van het Europees handvest voor Water (1968)! Hierbij een kort overzicht waar water een rol speelt in ons lichaam. 
– Water als bouwstof: in en tussen cellen, peralstatiek
– Water als transportmiddel: bloedvaten, lymfevaten
– Water als oplosmiddel: stofwisselingsstoffen
– Water als temperatuur thermostaat 

Hoe begin je aan bulkdrinken?

  • Water altijd op kamertemperatuur
  • Start in de ochtend
  • Begin met twee pintglazen
  • Bouw op naar drie pintglazen
  • ’s avonds start je je drinkroutine om 9u30
  • Geef je lichaam de tijd urine aan te maken na een grote drinkbeurt 

Bron: Voedingswaardetabel.nl

Geef een reactie