Het Verhaal

De Rode Ajuin is het geesteskind van Stephanie Machiels. Na een carrière in de chemie en retail,  die me van het Verre Oosten tot aan de Belgische kust bracht, veranderede ik in 2017 radicaal van pad. Genoeg was genoeg! Mijn lichaam was versleten aan 37 jaar! De diagnose was Reumatoïde Artritis, Syndroom van Tietze en osteoporose! “37 going on 80”! Ik ging niet akkoord. 

Na een zoektocht van enkele jaren ging ik terug naar de schoolbanken. Studeerde orthomoleculaire voedingskunde en opeens zag ik licht aan het einde van de tunnel. Beetje bij beetje kwamen (mijn) gezondheid, goed slapen en regelmatige stoelgang terug in mijn leven. Niet enkel dit maar ik was ook een stuk minder prikkelbaar en agressief!

Wat was hier gebeurd? Ik had via voeding mijn leven terug in eigen handen genomen. Niet in handen van de voedselindustrie, niet in handen van diëtisten, niet in handen van dokters! Neen, ik had door de verschillende aanpassingen in mijn leven – terug dagelijks bewegen, écht gezond eten, op tijd en stond de rustknop induwen … kwaliteit gevonden.

Al vlug bleek dat de therapie-behandelingen moeilijk te implementeren waren. Voeding is een raar beestje. Het is een gewoonte! Soms een slechte gewoonte! De Rode Ajuin brengt raad en een oplossing voor jou! Makkelijk, (quasi) onmiddellijk, geen tijdsverlies en toch … heel erg lekker en super gezond eten! Niet gewoon gezond maar wetenschappelijk onderschreven gezond! ⠀

Wat wil je nog meer?

“Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding.” Hippocrates (460-377 v Chr)


De Rode Ajuin is een orthomoleculair traiteur. De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. Deze manier van voeden legt de nadruk op het
eigen beschermend en herstellend vermogen van de cellen en de verschillende lichaamssystemen. Om gebruik te maken van dit vermogen is het noodzakelijk om de juiste hoeveelheden van de juiste voedingsstoffen te geven. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van goede voedingsstoffen en evt. tijdelijk aangevuld met een voedingssupplement.

Waarom een ajuin als logo?

  • Uien worden wereldwijd ingezet als basis smaakmaker.
  • Uien bevatten veel mineralen (kalium, fosfor, ijzer en calcium), vitamine B6, B11 en C. 
  • Tevens bevatten ze veel polyfenolen of antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen celschade en een positieve invloed hebben op het hart en de bloedvaten.
  • Door regelmatig een portie uien te eten,  versterk je je zwavel optimum in je lichaam wat je botten en gewrichten ten goede komt.
  • De natuurlijke bacteriën aanwezig in de ui kunnen ook als mond-ontsmettingsmiddel ingezet worden – wel best niemand kussen hierna!  

Waarom ga je wenen bij het snijden van uien?

Uien bevatten zwavelmoleculen. Snij een ui en deze moleculen komen vrij. Zwavelbruggen of zwavelmoleculen binden zich zo snel mogelijk aan water. Maar onze ogen vinden dit niet zo prettig want dat pikt een beetje! Met als gevolg … 😭😭😭